Natuurwandeling langs de Linge bij Bemmel

zondag 12 mei 2024 11:00 tot 13:00

HUISSEN - IVN RijnWaal verzorgt zondag 12 mei een circa 2 uur durende natuurwandeling langs de Linge bij Bemmel. De excursie start om 11.00 uur vanaf de splitsing Karstraat/Lingefietspad ter hoogte van Scanabouw aan de Nijverheidstraat 2 in Huissen. 

Langs de bermen bij de oever van de Linge is het al jaren goed toeven. Ieder jaar mogen we hier genieten van keizer libellen of blauwe weidebeek juffers die eitjes afzetten in het water. Een fraaie schijnbok, Sint Jans vlinders en wilde bijen en hommels doen zich daar te goed aan een keur van prachtige bloemen. Zingt de kleine karekiet in het riet? En hoeveel soorten watervogels kunnen we ontdekken?  Waarom kunnen deze soorten hier gedijen en wat hebben de insecten, bloemen en vogels elkaar te bieden? Hoe vormen ze een levensgemeenschap? De antwoorden op die vragen worden gegeven door natuurgidsen Anja Straver en Ben Brouwer. 

 Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.

Meer informatie op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal