Afbeelding
Foto:

Amateurstrijkers gezocht voor Strijkersdag Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel houdt zondag 26 mei - samen met De Muziekmakerij en ArtEZ Conservatorium Arnhem - een Strijkersdag in Musis Arnhem. Een dag waarop amateurstrijkers gecoacht worden door orkestleden van Phion en door docenten van De Muziekmakerij en ArtEZ Conservatorium. Aanmelden kan al vanaf 1 jaar les en beheersing van minimaal de eerste 2-vingerstanden. 

Die dag is speciaal bedoeld om amateurmusici te stimuleren en te inspireren. Door samen met professionals de klankwereld van de strijkmuziek te duiken. Meld je vóór 26 april aan via phion.nl/strijkersdagarnhem

Drie orkesten

Er worden die dag drie orkesten gevormd, die allemaal een eigen programma instuderen.

- Junior Orkest: voor kinderen in de basisschoolleeftijd, vanaf 1 jaar les, die minimaal de eerste twee vingerstanden goed beheersen. Muziek: Miniaturen - Anne-Maartje Lemereis. Deelname aan het Junior Orkest is gratis. 

- Jeugd Orkest: voor jongeren van 12 t/m 21 jaar, vanaf 4 jaar les. Muziek: Delen uit de Holbergsuite van Edvard Grieg. Kosten: 10,00 euro inclusief lunch.

- Het Groot Orkest: voor  gevorderde strijkers. Muziek: Fantasia van Ralph Vaughan Williams Kosten: 20,00 euro inclusief lunch.

Lunch- en slotconcert 

Na de lunch verzorgen de coaches om 13.00 uur een concert. Ze vertellen over hun baan en er is ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Overigens kan dat laatste natuurlijk de hele dag. Om 16.30 uur is er een slotconcert in de Parkzaal. Alle orkesten laten horen wat ze die dag hebben ingestudeerd.