Stap op de fiets voor de Freedome Ride

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Ome Joop’s Tour zoekt fietsertjes (9-12 jaar) die een stukje willen meerijden met de Freedom Ride op zondag 5 mei. Die tocht gaat onder meer door de Arnhemse binnenstad. 

“Op 5 mei fietst een peloton wielrenners door de provincie Gelderland. Dat doen ze om de vrijheid te vieren. Die wielrenners komen rond 12.00 uur aan bij de Markt in Arnhem. Hoe mooi zou het zijn als ze worden begeleid door veel jonge fietsers? Daar kun jij bij zijn!”, aldus Ome Joop’s Tour.

“Vrede en vrijheid is een thema wat als een rode draad door onze Tour loopt en wij proberen kinderen mee te geven dat het niet vanzelfsprekend is. Juist in de huidige wereld waar polarisatie op de loer ligt, willen wij de jeugd meegeven dat iedereen er mag zijn wie hij of zij wil en er mag zijn. Samen met de Freedome Ride vieren wij op 5 mei in Arnhem de vrijheid op de fiets. De OJT-kinderen en hun ouders rijden voorop aan het peloton door Arnhem centrum. Daarna kunnen ze een vrijheidsmaaltijd nuttigen en een vrijheidsceremonie bijwonen.”

Wil je meedoen? Geef je dan op via www.omejoopstour.nl (klik op de Freedome Ride banner). Je fietst dan samen met Ome Joop’s Tour in een grote stoet vooruit op het peloton. Een route die dwars door de Arnhemse binnenstad gaat. 

Om 12.30 uur is de aankomst bij de Rijnkade. Daar staat een Vrijheids-maaltijd voor je klaar. Burgemeester Marcouch houdt een toespraak. Een deelneemster van de Ome Joop’s Tour draagt een vrijheidsgedicht voor. Rond 13.10 uur is het afgelopen en fietsten de wielrenners verder.

Vind je het leuk om mee te fietsen en samen te eten? En ben je tussen de 9 en 12 jaar oud? Ouders en begeleiders mogen meefietsen. Geef je op via www.omejoopstour.nl.